Om Ballettskolen

-----------
Liv Steen startet ballettskole startet i 1953.
Hun har årlige danseforestillinger i Kolben kulturhus sammen med sine to døtre Bente Chapman og Liv Mona De Sousa.

Se video: Mannequin challenge Liv Steens Ballettskole

Vi har lokaler i Kapellveien 18, på Kolbotn og i Kolben.

Bente Chapman / Liv Mona de Sousa

Er to av skolens pedagoger. Liv Mona “startet sin karriere” allerede som baby bak scenen der hun ventet på sin mor. Begge har de fått det inn med morsmelken. De fikk sine første ballettsko allerede som 3 åringer.
15 år gamle begynte de som assistenter ved ballettskolen.
De tok eksamen i Royal Academy of Dancing helt opp til de siste gradene i Dance Education Syllabus. Underviser bll.a i Molly Melloy teknikk, da skolen var en av de få som ble plukket ut av Jennifer Day til å undervise i denne teknikken.
De har også jobbet med andre teknikker som Lugi, Mat Mattox, og moderne stiler som Hortons, Graham, og Cunningham. I tillegg gir de også klasser i Salsa, African og Stepp ved intensivkurs.
De har utviklet hver sin særpregne stil, slik at skolens elever får et større spekter.
I London, Paris, Stocholm, Oslo osv. har de tatt undervisning hos kjente dansere og pedagoger som bl.a. Herman Hovel, Lulli Svendin, Charles More, Bill Goodsen, Max Stone, Leslie Gelback, Tony Feraz, osv. for å nevne noen.
De var begge med som dansere i Folloballetten da den ble startet i 1978, der de nå virker som koreografer.

Liv Steen

Hun fikk sine første ballettsko som 4 åring, og hvor mange treningssko hun har slitt ut gjennom årenes løp har hun ikke tall på, men det er ikke få.
Hun startet som barn hos Alfhild Grimsgaard. 9 år gammel ble hun ansatt ved Edderkoppen barneteater, og senere i Operaen.
Hun danset også ved Århus teater i Danmark. Etter å ha fungert som assistent for Alfhild Grimsgaard i noen år, startet hun sin egen ballettskole på Kampen i 1953, senere også på Stabekk, Ski, Ås, Moss og Langhus, for til slutt å slå seg til ro på Kolbotn.
Mange innen det norske dansemiljøet har tråkket sine “dansesko” hos Liv Steen.
I desember 2014 fikk hun utdelt Kongens fortjenestemedalje. Les saken her!

© Copyright 2019 - Liv Steen Ballettskole - All Rights Reserved
Utviklet av Digitalhjelp | v2019 2.18.21
Text
phoneenvelopelocation-arrow linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram